Hari Kemerdekaan Malaysia







Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia gua ingin mengucap semua rakan rakan dan warga Malaysia dan juga BANGSA MALAYSIA - Selamat Hari Merdeka.

Tak yah nak cerita pasai merdeka merdeka ini. Semua dah toh doh. Kalu tak toh, baik pi mampui. Oops! minta maaf ya. Dok leh nak maki maki time ni pulak. Sebenarnya tak toh nak blog apa ntah. Jadik, nak cerita sikit pasai boss gue ler. Tan Sri Lim Goh Tong ler. Tahun ni Genting menyambut ulang tahun ke 40 doh. 4 dekad boss gue dah conquer gunung ulu kali ini. Bayangkan, hutan rimba takde jalan pun member boleh nak bina bangunan. dari hotel kecik, yakni Genting Hotel yang first sekali dengan 200 bilik dgn casino kecik sampe sekarang.Dari tahun 1965 hingga 2005. Jumlah bilik tak banyak , 10,000 aje. Gurau jer, jangan mare semua. Staff pun lebih 10,000. Agak agak dekat 11,000 manusia berkerja di atas gunung ini.

Nak blog dalam bahasa malaysia betul, susah sikit, jadi, saya pakai loghat aje. Kembali pada topik. "Kejayaan Genting juga kejayaan Malaysia" begitular kata kata Tan Sri Lim Kok Thay anak kedua Tan Sri Lim Goh Tong. Beliau sekarang memegang jawatan CEO dan President Genting Group.


Tahun 2004, seramai 17.4 juta pelancong telah berlancong di sini.

Cukup Cukup, asyik genting aje takboring ke. Gue tak moh cerita lagi. Habih nak cerita pasai apa ? Gambar yang di atas tu, courtesy of Genting.

Malam ini, mula lar, Genting akan bz dan kita semua atas ini pun kerja macam gila babi. Kenapa lar gue kerja kat HOTEL. Orang cuti, kita kerja. Orang kerja kita cuti. at least, boleh jimat $$. Tak yah, nak bayar, harga premium untuk cuti. Off season lar katakan.

Tengah tunggu telefon member. Tengok siapa agaknya siapa akan mai. Shiang?Lu moh naik ke ? Gue habih kerja pukoi 3 petang. Nak balik Klang. Nak makan stimbot kat Bukit Tinggi. Gua ambik gambar, nanti blog lain hari pulak.

sampai sekarang je. Susah nak taip dlm bahasa melayu.

Selamat Sejahtera dan Selamat Hari Merdeka kepada BANGSA MALAYSIA.

3 comments:

Shireen K said...

hmm... sangat bagus... pass dgan gred A...

fooDcrazEE said...

lolz. Kalau tulis cam tu, fail lar jawabnya, Langsung takde bakat, hanya loghat aje.

PK said...

Hieeeeeeeee!!!!
Ini macam punyo tulisan.... pass le... boleh kamcheng sama kaum kaum kat Kelantan... hehe!

thanks for adding the link!